marți, 22 martie 2022

Ce trebuie sa stie despre pulverizatoare cei care le folosesc pentru prima data?





Unul dintre echipamentele agricole care ar trebui sa fie nelipsite dintr-o gospodarie este aparatul de stropit. Numit si pulverizator, acesta este de un real ajutor pentru aplicarea tratamentelor menite sa protejeze culturile si plantele.

Tipuri de pulverizatoare

Sunt trei tipuri principale de pulverizatoare, dupa modul cum sunt actionate:


  • pulverizatoare manuale;
  • pulverizatoare electrice;
  • pulverizatoare combinate – electric-manual.


Toate aceste tipuri de pulverizatoare se pot vizualiza pe site-ul de prezentare al Ruris: Ruris.ro si se pot achizitiona de la punctele de vanzare partenere, din toata tara, care sunt in numar de peste 300.

Ruris este unul dintre cele mai importante branduri in materie de motoutilaje si produse pentru curte si gradina din Romania, cu o experienta de peste 25 de ani. Din portofoliul Ruris fac parte peste 200 de produse necesare in gospodarii si in industrii, printre care se numara si aparate de sudura.

In ceea ce priveste pulverizatoarele manuale, un exemplu de luat in calcul de catre cei care nu au experienta in stropit este RURIS RS 800, ce este echipat complet pentru a fi utilizat atat pentru stropirea plantelor si a pomilor, cat si in deratizari. Are un maner ergonomic care il face sa fie usor de manuit, atat la sol, cat si atunci cand este purtat.

Un pulverizator electric destinat si incepatorilor, dar si celor cu experienta, este modelul RURIS RS 1800, care este de asemenea echipat cu un set de accesorii pentru utilizarea in pomicultura si in industrie. Motorul sau este actionat printr-un acumulator de 12V si are un bazin de 18 litri. 

Aparate de sudura | atomizor agricol | pulverizator | Ruris.ro


 


Diferenta dintre pulverizator si atomizor

Cei aflati la inceput de drum in aceasta activitate trebuie sa stie ca pentru stropirea pomilor se foloseste si pulverizatorul, dar si un atomizor agricol. Diferenta dintre cele doua o face suprafata pentru care sunt folosite. Atomizoarele se recomanda pentru suprafete mai mari, de peste 1500 mp, in timp ce pompele manuale se utilizeaza pe suprafete mai mici.

Un alt element distinctiv il constituie felul in care solutia este dispersata: atomizoarele ofera un efect de „mist”, adica picaturi mici, ca o ceata, si foarte abundente, iar pulverizatoarele produc picaturi mai mari.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu